Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Συνέντευξη με τον κριτή των χάρζ Mimmo Leoci





                                             INTERVIEW WITH MIMMO LEOCI HARZ ROLER BREEDER
                                         AND O.M.J JUDGE FOR S.Y.K.B.E GREECE HARZER ROLLER CLUB 

η εικόνα προφίλ του Mimmo Leoci

This Interview has taken for SykBe  Club of Greece with the permission of Mr Cosimo Leoci by Dimitrios Gatsogiannis .

Prologue: I met Mr Leoci in 2012 Athens Greek contest of Harzer rollers.Ιt is a great pleasure and honor for me to  present this interview.
He is a judge Of dkb and he has been judging in Europe and one year before in American Champioship in Canada.
He has many success in Dkb championships and he has been a winer in mundial cup of harzer rollers 
1.Question :How many years do you breed roller  canaries?
Answer: :Since 1975, for DKB but even as a youth in Italy with my uncle this hobby started.

2.Question: Is harzer roller  canary the first canary that you raised or did you breed another canaries type in your first steps?
Answer: I have only ever interested me for Harzer Roller and have never had any other breed.
3.Question:  Wich steps must follow a new breeder if he wants to establish a line of good birds?
Answer: :I pursuance my own system for breeding good Harz Roller, give all the new breeders thus begin; try the best breeders to get birds at best 2 brothers and 6 females, so 2,6.2 times 1.3 breed what you can and year later tick all good birds with uncle aunt, no son with mother or father with tochter. After  three to 5 years is an own family tree creation.In the wider years is quite easy to make so wider, i put my family tree to trace 1985th
Questions:  4.Describe your birdroom. 5. Which   plan of breeding do you use normally?(one male -2 females?)
Answer: I have about 90 square meter for my harezerroller Zucht.I use  always a cock  times as many he can fertilize without plan, must always be careful not too much to get use each other.Immer again I try relationship  degree, uncle and aunt to connect .

6. Question :What   is your opinion for inbreeding?
Answer: I hold nothing of it, I always try my birds strong in physique and in singing to grow and believe that it is important to breed not very familiar birds.

7.Question : Can you describe us as better you can ,what mix of food do you use all of the periods ,especially in training ,and breeding?
Answer: 80% rape seed and 20% mixed feed

8. Question: What is the best time to train harzer’s for the shows?
Answer : Three days before being brought to the show.

9. Question: Describe  your method of your birds  training ,do you use tutor?
Answer: I träin my birds very little 3 day before Show.there  is  are no metode, only a lot of emotions

10. Question: .Is there any good trick or secret to share with the new breeders how success and quality can come into the birds?
Answer:  I find that there is always good with breed buddies to talk about over the Harz Roller and exchange of experience
11.Question :How a good Harzer bird must be?
Answer : it is mainly their own taste what does each of us reach everyone hears different and has different fondness
12.What is your opinion about greek harzer rollers and Greek breeders?
No comment
13. If someone wants  to start breeding harzer   what are you going to tell him?
Answer: Let that and spend your time with family and dear friends.
14 Question:
 Is it easy to judge birds In the contest? How a good judge must be?Answer: be in competition must each judge correctly and mainly neutral, each is a breeder friend and we want it also forever to stay as it is

It has been a great honor in this interview taken part in it, thank you.
                      Mimmo Leoci.

Μετάφραση :Δημήτριος Γατσογιάννης

Πρόλογος: Συνάντησα τον Κύριο Leoci στο πανελληνιο της Αθήνας το 2012.Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση και τιμή να σας παρουσιάσω την πρόσφατη συνέντευξη που του πήρα.
Είναι κριτής Της DKB αναγνωρισμένος διεθνούς φήμης .Έχει κρίνει σε αρκετά πρωταθλήματα στην Ευρώπη στην Τουρκία και πρόσφατα στον Καναδά.
Είναι ένας εκτροφέας με αρκετές επιτυχίες  στην πανγερμανική αλλά έχει έρθει και πρώτος στο παγκόσμιο.

Αυτή η συνέντευξη έχει παρθεί για τον Σ.Υ.Κ.Β.Ε με την άδεια του Cosimo Leoci.


-Πόσα χρόνια εκτρέφεις  τη ράτσα των Χάρζ ρόλλερς;
Από το 1975 Για την  DKB αλλά και πιο νωρίς σαν νέος μαζί με το θείο μου στην Ιταλία  

-Είναι η ράτσα αυτή η μοναδική που εκτρέφεις η έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν και ιδιαίτερα στα πρώτα σου βήματα και με άλλες ράτσες ;
Το μοναδικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στα χαρζ κα ιδεν έχω ασχοληθεί με κάποια άλλη ράτσα.

   -Ποια βήματα πρεπει να ακολουθήσει  ένας νέος εκτροφέας  εάν  θέλει να    καθιερώσει μια καλή γραμμη΄πουλιών; 
Χρησιμοποιώ το δικό μου συστημα για να αναπαράγω καλούς τραγουδιστές χαρζ ρολλερ  και αυτό προτείνω να ακολουθήσουν και οι νεότεροι:
Προσπαθήστε να πάρετε πουλιά από τους πιο καλούς εκτροφείς για να υπάρχει ένα καλό ξεκίνημα. Δοκιμάστε λοιπόν τους καλύτερους εκτροφείς και αγοράστε το λιγότερο 2 αδέρφια αρσενικά και 6 θηλυκά .Έτσι θα έχουμε από δύο φορές 2με 6 δλδ το κάθε αρσενικό με 3.Κάνω ότι μπορώ και ένα χρόνο αργότερα βάζω όλα τα καλά πουλιά με με το θείο τους κι με τη θεία τους. Δε βάζω πατέρα με κόρη ούτε μάνα με γιό. Μετά από 3 με 5 χρόνια θα έχουμε φτιάξει ένα δικό μας οικογενειακό δέντρο. Στα επόμενα χρόνια είναι αρκετά εύκολο να το συνεχίσουμε αυτό ,εγώ έχω καθιερώσει το δικό μου δέντρο από το 1985.
  -Περιέγραψε το εκτροφείο σου 5. Ποιο πλάνο χρησιμοποιείς στην αναπραγωγή συνήθως;(1 αρσενικο με 2 θηλυκα?)
Έχω 90 τετραγωνικα μέτρα χώρου για τα χαρζ μου. Σηνύθως χρησιμοποιώ ένα αρσενικό όσο πιο πολύ γίνεται και είναι γόνιμο χωρις καποιο πλάνο.Πάντα προσέχω να μη συνηθίσει το ένα πουλί το άλλο Επίσης φροντίζω να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους αυτή της θειας η του θειου με ανιψιό η ανιψιά.

-Ποια η γνώμη σου για την ενδογαμική αναπαραγωγή;
Δε κρατώ τίποτε από αυτό .Προσπαθώ Πάτνα τα πουλιά μου να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να τραγουδούν και πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικό να εκτρέφεις κα ι όχι συγγενικά  πουλιά

-Μπορείς να μας περιγράψεις ποιο μίγμα τροφής χρησιμοποιείς ειδικά στην περίοδο της εκπαίδευσης αλλά και της αναπαραγωγής;
80% ρούπσεν  και 20% ανάμικτη τροφή


-Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να εκπαιδεύσεις τα χαρζ για τις εκθέσεις;
3 μέρες πριν τα πάς στην έκθεση.
-Μπορείς να μου περιγράψεις τη μέθοδο που χρησιμοποιείς για την εκπαίδευση ,χρησιμοποείς δάσκαλο;
Εκπαιδεύω τα πουλιά μου πολύ λίγο 3 μέρες πριν την έκθεση όπως προείπα εν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μέθοδος υπάρχει πολλή αγάπη και πολλά συναισθήματα.
-Υπάρχει καποιο καλό κόλπο η μυστικό που μπορείς να μοιρατείς μαζί με τους νέους εκτροφείς για το πώς μπορεί να έρθει η επιτυχίακαι η ποιότητα στα πουλιά;
Το καλύτερο είναι να βρίσκεσαι με  καλούς φίλους  εκτροφείς ,να μιλάς για την εκτροφή των χαρζ και να ανταλλάσεις απόψεις κα ι εμπειρίες.
-Πως πρεέπει να είναι ένα καλό χαρζ ;
Οι προτιμήσεις διαφέρουν κα ιεπίσης διαφέρει ως το προς τι ακούει  καθένας και όλα έχουν τη δικια τους ομορφιά.
-Ποια η γνώμη σου για τα ελληνικά χαρζ και τους έλληνες εκτροφείς;
Κανένα σχόλιο.

-Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα ήθελε τώρα να ασχοληθεί με την εκτροφή των Χαρζ;
Να μην ασχοληθεί και να αφιερώσει χρόνο στην οικογένεια του και  τους αγαπημένους του φίλους

-Είναι εύκολη η δουλεία του κριτή ;και πως πρέπει να είναι ένας καλός κριτής;
Σε κάθε διαγωνισμό πρέπει να κρίνεις σωστά και  κυρίως ουδέτερα.
Όλοι οι εκτροφείς είαμαστε φίλοι και έτσι πρέπει να είναι πάντα.

Είναι μεγάλη μου η τιμή που συμμετείχα σε αυτή την συνέντευξη .
                      Mimmo Leoci.
 Αυτή η συνέντευξη έχει παρθεί για τον Σ.Υ.Κ.Β.Ε με την άδεια του Cosimo Leoci.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥ.Κ.Β.Ε

Ο Σίμος Τσακπίνογλου μετά από 20 χρόνια ως πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΣΥ.Κ.Β.Ε παρέδωσε τα ηνία του συλλόγου γυρίζοντας νέα σελίδα για αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.Το Δ.Σ και όλα τα μέλη σε ευχαριστούν για όσα πρόσφερες όλα αυτά τα χρόνια και για την αγάπη σου για αυτό το υπέροχο χόμπυ.